Boris Sabatti, direktor Istarske razvojne agencije (IDA), izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim uspjehom centra, napominjući kako su svi uredi trenutno popunjeni.

U intervjuu za naš portal Sabatti je naglasio da centar ispunjava svoju misiju olakšavanja ulaska mladih poduzetnika u poslovni svijet.

„Po sadašnjim pokazateljima, jako smo zadovoljni. Zgrada je stvarno puna i s puno događanja. Ako nastavimo ovim tempom, siguran sam da će investicija biti 100% isplativa. Svi uredi su puni, a cilj je bio stvoriti prostor gdje mladi poduzetnici mogu započeti svoj poslovni put u zajedničkom okruženju,“ rekao je Sabatti.

Sabatti je također komentirao sve veći trend rada u zajednicama poput coworking prostora, što postaje sve popularnije i u Hrvatskoj.

Coworking prostori pružaju fleksibilne uvjete za poduzetnike, stvarajući okruženje u kojem se potiče suradnja i razmjena ideja, što uvelike olakšava početak poslovanja, osobito mladim ljudima.

Govoreći o radu Istarske razvojne agencije, Sabatti je istaknuo kako je agencija do sada realizirala oko 60 projekata, dok je trenutno aktivno šest projekata ukupne vrijednosti 10 milijuna eura. Ova agencija već godinama uspješno potiče i podržava razvoj poduzetništva u Istri, a njihova predanost prepoznata je i na nacionalnoj i europskoj razini.

IDA je ove godine osvojila nacionalnu nagradu za promicanje poduzetništva, a trenutno je nominirana za europsku nagradu u istoj kategoriji.

„Mislim da je to jako lijepa nagrada, nacionalni smo pobjednici. Dobili smo nagradu kao agencija i kao Istarska županija u promicanju i razvoju poduzetništva. Idemo u Budimpeštu, u europsko finale, to je ozbiljna dodjela u organizaciji Europske komisije. Vidjet ćemo što će biti, ali već je ovo velika stvar da smo nominirani u tako ozbiljnoj konkurenciji,“ izjavio je Sabatti.

IDA u finalu za najbolji županijski projekt

Osim ovih uspjeha, IDA je također ušla u finale natjecanja za najbolji županijski projekt, a pobjednik će biti poznat početkom prosinca.

Ova nominacija dodatno potvrđuje važnost i kvalitetu rada Istarske razvojne agencije u razvoju poduzetništva i lokalne zajednice.

Godina dana od otvorenja Poduzetničkog centra Coworking Pula pokazala je kako je ovaj projekt itekako potreban te da može značajno doprinijeti poduzetničkoj klimi u regiji, pružajući podršku mladima koji tek ulaze u svijet poslovanja.